Ne aggódj

A mindennapi aggódás helyett, keressük Isten országát és az ő igazságát. Ha Isten országát keressük, akkor nem a holnap miatt aggódunk és képesek leszünk azon az úton járni, amit Ő jelölt ki.

Mi lehetetlen Istennek?

Emlékezz meg Isten cselekedeteiről az életedbenZsoltárok 77:12 “Megemlékezem az Úrnak cselekedeteiről, sőt megemlékezem hajdani csodáidról Végiggondolom minden tettedet, Örökkévaló, ezekről elmélkedem.”

Cselekedjünk jót a rászorulókkal. Jakab levél 2: 15 Ha valamelyik testvérnek nincs ruhája és nincs meg a mindennapi tápláléka, 16és egyiketek így szólna hozzá: „Menj békében, melegedj, és lakjál jól!”, de nem adnátok meg neki, amire testének szüksége van, mit használna? 17Ugyanígy a hit is, ha tettei nincsenek, magában holt dolog.

Isten korábban elképzelhetetlen fordulatot képes hozni az életünkben: mint ahogy azt a múltban is megtette, úgy ma is

Máté 6: 25„Ezért mondom nektek: ne aggódjatok életetekért, hogy mit egyetek, és mit igyatok, se testetekért, hogy mivel ruházkodjatok. Nem több-e az élet a tápláléknál, és a test a ruházatnál? 26Nézzétek meg az égi madarakat: nem vetnek, nem is aratnak, csűrbe sem takarnak, és mennyei Atyátok eltartja őket. Nem vagytok-e ti sokkal értékesebbek náluk? 27Aggódásával pedig ki tudná közületek meghosszabbítani életét csak egy arasznyival is? 28Mit aggódtok a ruházatért is? Figyeljétek meg a mezei liliomokat, hogyan növekednek: nem fáradoznak, és nem fonnak, 29de mondom nektek, hogy Salamon teljes dicsőségében sem öltözködött úgy, mint ezek közül akár csak egy is. 30Ha pedig a mező füvét, amely ma van, és holnap a kemencébe vetik, így öltözteti az Isten, nem sokkal inkább titeket, kicsinyhitűek?” 31„Ne aggódjatok tehát, és ne mondjátok: Mit együnk? – vagy: Mit igyunk? – vagy: Mit öltsünk magunkra? 32Mindezt a pogányok kérdezgetik; a ti mennyei Atyátok pedig tudja, hogy szükségetek van minderre. 33De keressétek először az ő országát és igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek.

Tóth VIktor

2024.01.14.