Elő vizek folyamai

Az apostolok cselekedeteiben azt látjuk hogy a Szent Szellemben való alámerítésnek a legnyilvánvalóbb jele a nyelveken szólás. Sok nemzetből különböző nyelveket beszélve voltak jelen Jeruzsálemben a hívők.

A Szent  Szellem kiáradása mégis azt eredményezte, hogy mindenki a saját nyelvén hallotta szólni a másikat. Az ige egy titkos nyelvről beszél, amit senki sem ért.

Fontos, hogy  higgyük, megéljük és megtapasztaljuk Isten ajándékát,  ami teljes mértékben természetfölötti. A Szent Szellem kitöltéséről ne csak beszéljünk, hanem gyakoroljuk is.

Különbség van a kiáradás és a  bemerítkezés között:  Isten ajándéka az, hogy a bensőnkben,  élő vizek forrásai fakadnak fel.

A Szent Szellem mindig szelíden szól, ő egy igazi „úriember”.  Pedig az egész biblia a Szent Szellemmel kezdőik 1 Mózes 1:2 “A föld pedig kietlen és puszta vala, és setétség vala a mélység színén, és az Isten Szelleme lebeg vala a vizek felett. ” és záródik,

Jelenések  22:17 És a Lélek és a menyasszony ezt mondják: Jövel! És a ki hallja, ezt mondja: Jövel! És a ki szomjúhozik, jõjjön el; és a ki akarja, vegye az élet vizét ingyen.”

A tanítás teljes terjedelmében itt hallható:

Kiss György

2019.06,12.