Megerősödni a belső emberben

Ahogyan a külső embernek is folyamatos táplálásra, törődésre van szüksége, ugyanígy a belső emberünk is igényli az erősítést.

Amikor a belső emberünk egészséges, erős, jó a vírusokkal szemben az ellenálló képessége, akkor jól haladnak a dolgaink, erősek vagyunk a kihívásokban, nem dőlünk össze az élet viharaiban, hanem mindenből győztesen tudunk kijönni.

Ezért különösen fontos folyamatosan táplálni a belső emberünket!

Pál apostol imájában részletesen kitér a belső ember megerősödésének jelentőségére.  “Adja meg néktek a dicsősége gazdagsága szerint, hogy hatalmasan megerősödjék bennetek a belső ember az Ő szelleme által. ”   Efézusi levél 3:16

A Biblia az ember személyiségét két fontos részre bontja:

 

  1. A külső ember (testünk – látható részünk)
  2. Belső ember (lelnünk, szellemünk – láthatatlan részünk)

Ahogy Isten az egész világot teremtette – látható és láthatatlan rész összessége- ehhez hasonlóan hozta létre az embert is.

A világ nagyrészt a külső emberre foglalkozik. Ezt sminkeli, csinosítgatja, erősíti, a fitnesz-termekben, sokat befektet, hogy a külső emberből a legtöbbet kihozza. Az emberek jelentős részének a külseje rendben van, de az élet viharaiban a belső ember gyengesége miatt összedől, kiborul.

Isten a teljes embert szereti és törődik vele, de kiemelten a belső embert akarja megerősíteni, felkészíteni, mert itt dőlnek el a dolgok!

 

Különösen két tényező erősíti bensőket:

  • Igazság által leszünk erősek, Isten igéje, olvasása, hallgatása, megvallása, cselekvése jelentősen erősít bennünket. Ez a szellem tápláléka!
  • Szent Szellem ereje tölti fel a belső emberünket! Újból és újból be kell töltekeznünk Szent Szellemmel, ezáltal erőssé válik a belső emberünk, mennyei erősítést kap.